Strijd tegen drugs schiet zijn doel voorbij volgens J Cole

Deze nieuwe video van J. Cole heeft me echt geraakt. De video voor ‘Crooked Smile’ (ft TLC) vertelt het verhaal van een inval door de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA bij een ‘vredige pot smoker’ en is gebaseerd op een inval in Detroit in 2010 waarbij het 7-jarige meisje ‘Aiyana Stanley Jones’ werd doodgeschoten.

J. Cole draagt de video aan haar op en zijn boodschap is ‘reconsider your war on drugs’. Hij ziet het meisje dus als een onnodig en onschuldig slachtoffer van de oorlog die de Amerikaanse overheid tegen drugs voert. Hij is momenteel niet de enige die zich in Amerika afvraagt of het huidige beleid niet moet worden herzien en in sommige Amerikaanse staten is er al een soort ‘gedoogbeleid’ van soft drugs zoals we dat in Nederland kennen. Ben benieuwd welk effect deze video in Amerika zal hebben. J. Cole durft in ieder geval zijn mening te geven!

Oh ja, zelf rook ik niet – ik heb een hekel aan rook -, maar van mij mag iedereen zijn gang gaan. Zo lang ik er maar geen last van heb! šŸ˜‰

FINAL LOGO N-MUSIC transp SMALL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.