Kelis komt met nieuw album ‘FOOD’ en dropt nieuwe track

 De laatste jaren was Kelis meer in het nieuws vanwege haar mislukte huwelijk met Nas dan dat haar muziek de aandacht trok. Haar laatste album ‘Flesh Tone’ is alweer 3 jaar oud. Net als haar scheiding trouwens.

‘Flesh Tone’ was een erg ‘dance’ georiënteerd album. Vorige week maakte Kelis bekend dat ze in de herfst een nieuw album uit gaat brengen. Het is nog niet bekend bij welke platenmaatschappij (misschien wel op een eigen label?). Dit betekent dat ze bij het opnemen dus ook geen ‘bemoeienis’ van platenmaatschappijen heeft gehad en dat is te horen aan de eerste track van het album die ze heeft gedropt.

Kelis in de studio

De track heet ‘Jerk Ribs’ en klinkt totaal anders dan haar laatste werk. Dit is een heel soulvolle track, ik vind hem zelf erg goed! Ik weet eerlijk gezegd niet echt of dit nou direct heel erg commercieel is (misschien dus het gevolg van het opnemen zonder plantendeel), maar ik vind het een goede ontwikkeling. En Justin Timberlake doet het momenteel ook niet slecht met deze sound dus waarom zou het niet lukken. Luister zelf maar ff:

http://soundcloud.com/kelis/jerk-ribs

De titel van de track past goed bij de naam van het album: ‘FOOD’. Het verhaal is dat Kelis de laatste jaren kooklessen heeft gevolgd en de producers van haar album ‘in natura’ (dus door voor ze te koken) heeft betaald voor hun werk. Eigenlijk net als in Nederland een paar jaar geleden ‘Beans & Fatback’ al tot stand kwam.

FINAL LOGO N-MUSIC transp SMALL

 

 

 

Kelis Announces New Album, ‘FOOD,’ Releases New Song | Billboard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.