Heeft deze nieuwe audio speler toekomst?

 

Audiospeler Pono

MP3 is een schaduw van de muziek

Deze uitspraak is van zanger Neil Young die afgelopen week de ‘Pono’ heeft gelanceerd. Beetje rare naam als je het mij vraagt. (Waar is de ‘r’ gebleven? Doet me aan die oude uitvinding van Erik de Zwart denken: het ‘oorgasme’, maar dat kan ook aan mij liggen)

Het idee is dat de geluidskwaliteit van mp3-spelers te laag is. Deze audiospeler zet digitaal geluid weer om in analoog en kun je via een speciale ‘iTunes-achtig’ platform laden.

Eerlijk gezegd denk ik dat nu steeds meer mensen hun muziek op hun telefoon en/of tablet hebben staan de ‘losse’ audiospeler zijn beste tijd gehad heeft. Ik gebruik alleen nog iPods tijdens het sporten en dan let ik echt niet zo sterk op de geluidskwaliteit dat ik daarvoor op dit lelijke, kaaskleurige geval overstap. Het lijkt wel of de NS ‘m heeft ontworpen!

Ook al heeft Neil Young gelijk dat mp3 minder goed klinkt, er zijn genoeg manieren beter geluid uit je huidige gadgets te krijgen. De meeste mensen ‘horen’ het verschil niet eens, ben ik bang. Of hooguit als ze beide kunnen vergelijken, maar zolang ze niet beter weten…

Wat denk jij? Wordt het wat met de ‘Pono’?

 

 

 

Neil Young introduceert hoogwaardige audiospeler en muziekdienst | Nieuws | Entertainment Business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.