Eind(e) Bad, al goed…

Spoiler alert! Deze post gaat over het einde van de series ‘Dexter’ en ‘Breaking Bad’!

Binnen 10 dagen zijn van beide series de laatste uitzending uitgezonden in Amerika en de echte freaks (zoals ik) hebben de afleveringen natuurlijk allang gezien. Ik moet meteen bekennen dat, hoe goed ik Dexter ook vond, deze serie nooit aan Breaking Bad heeft kunnen tippen wat mij betreft. Maar ‘BB’ is dan ook wel 1 van de beste series ooit, als je het mij vraagt!

Toch had ik ook graag gezien dat Dexter een beter eind had gekregen want daarom schrijf ik dit stuk: het verschil ik kwaliteit van de laatste afleveringen tussen de series is wel heel groot. Waar het lijkt alsof ze bij Dexter niet echt wisten waar ze naartoe wilden en uiteindelijk heel laf voor een soort ‘open eind’ hebben gekozen dat echt uit de lucht kwam vallen, zo schitterend rondde de laatste aflevering van ‘BB’ alles af. Walter White aka Heisenberg gaat nog 1 keer bij de hoofdpersonen uit zijn leven langs en maakt glashelder wat zijn drijfveer is geweest tijdens alle shit die hij uithaalde/meemaakte als de ‘druglord’ ‘Heisenberg’. Het kon niet anders dan zo eindigen en juist dat het slecht met hem afloopt maakt het einde zo goed…

5

Bleef je na de laatste aflevering van Dexter met een beetje een bittere nasmaak achter; de laatste uitzending was de serie onwaardig – ik zal geen vergelijking met ‘Lost’ maken want daar waren ze na 1,5 jaar de weg al helemaal kwijt, maar toch – na de laatste ‘BB’ is mijn bewondering voor de serie alleen maar groter geworden. Ik ga het zeker nog wel eens terugkijken!

Heb jij de series ook gevolgd en inmiddels afscheid genomen? Ben heel benieuwd wat jij van de laatste afleveringen vindt!

FINAL LOGO N-MEDIA FLAT SMALL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.